WHEY PROTEIN+ saszetka 500 g waniliowy INKOSPOR
search
  • WHEY PROTEIN+ saszetka 500 g waniliowy INKOSPOR

WHEY PROTEIN+ saszetka 500 g waniliowy INKOSPOR

115,00 zł

Zapłać 105,80 zł zamiast 115,00 zł uzyskując konto premium!

Brutto

INKOSPOR WHEY PROTEIN+ BIAŁKO 500 g / 16 porcji waniliowy

Ilość

INKOSPOR WHEY PROTEIN+ BIAŁKO

WHEY PROTEIN+

Białko budujące mięśnie non stop!

Chemical score: 166

Najwyższej klasy, 80-procentowy koncentrat protein o ekstremalnie wysokiej skali oceny jakości białka (chemical score 166) w formie proszku, skomponowany z koncentratu i izolatu białek serwatkowych oraz frakcji białek kazeinowych. Dostarcza optymalnego zestawu wysoko skoncentrowanych aminokwasów proteogennych, niezbędnych do budowania masy mięśniowej i utrzymania wysokiej kondycji zdrowotnej organizmu.

Charakteryzuje się wysokim stężeniem aminokwasów egzogennych, w tym aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach węglowych (BCAA), a także aktywujących proces budowania białek mięśniowych peptydów serwatkowych, pochodzących z pełnej, kompletnej frakcji protein serwatki, wyizolowanych na drodze zaawansowanych procesów technologicznych – filtracji i wymiany jonowej (CFM). Wzbogacony o korzystną dla procesu budowania białek mięśniowych frakcję białek kazeinowych, służy do przygotowywania wygodnych w użyciu, lekkostrawnych i pełnowartościowych shake’ów proteinowych o wysokiej wartości biologicznej.

Wysokobiałkowa odżywka Whey Protein+ przeznaczona jest w pierwszej kolejności dla osób aktywnych fizycznie w celu wzbogacania diety w aminokwasy oraz aktywne biologicznie frakcje białek mleka, szczególnie polecana sportowcom wyczynowym, uprawiającym dyscypliny siłowe. Może być również znakomitym źródłem pełnowartościowych protein dla osób walczących z nadwagą, pozostających na dietach niskokalorycznych.

Whey Protein+ dostarcza pełnych, lekkostrawnych i łatwo przyswajalnych, aktywnych biologicznie frakcji białek mlecznych. Znacząco przyczynia się do budowania i utrzymania masy mięśniowej oraz wzorcowej kondycji zdrowotnej.

Whey Protein+ zawiera w 1 porcji 24 g białka, bez glutenu i aspartamu.

Whey Protein+ to preparat idealnie uzupełniający białko w sytuacjach wzmożonego zapotrzebowania organizmu na ten składnik pokarmowy, szczególnie w intensywnych programach ciężkich treningów siłowych lub w przypadkach niskokalorycznych diet redukcyjnych.

Whey Protein+ to białko przeznaczone dla osób, które chcą w efektywny sposób budować masę mięśniową lub redukować tkankę tłuszczową. Ten preparat w formie proszku polecany jest w pierwszej kolejności sportowcom wyczynowym, uprawiającym dyscypliny siłowe. Ten koncentrat wysokowartościowych protein zawiera niewiele węglowodanów oraz tłuszczów, dlatego doskonale sprawdza się również u wyczynowców jako suplement białkowy w programach redukcji wagi lub tkanki tłuszczowej, przykładowo w dyscyplinach z limitami wagowymi lub w okresie przedstartowym w kulturystyce i fitness.

Ten wysokiej klasy produkt w formie proszku z łatwością przygotujesz do spożycia – wystarczy, że wymieszasz go z mlekiem lub wodą. Whey Protein+ oferowany jest w znakomitym smaku czarnej dojrzałej wiśni.

Whey Protein+ – co zawiera?

Whey Protein+ zawiera dużą ilość białka – w jednej porcji to aż 24 g. W produkcie znajdziesz kompozycję wolno wchłanialnej kazeiny, koncentratu o średnim tempie wchłanialności oraz izolatu białka serwatki, który wyróżnia się krótkim czasem absorpcji. Taka kompozycja zapewnia zarówno szybki, jak też równomierny dowóz aminokwasów do mięśni i innych docelowych dla nich tkanek na długim odcinku czasowym od momentu spożycia porcji odżywki.

Serwatka to zawiesina białek mlecznych w roztworze, który pozostaje po oddzieleniu skrzepu serowego. Filtracja serwatki albo prowadzi do uzyskania koncentratów, albo izolatów białek serwatkowych. W pierwszych zawartość białka mieści się w przedziale od 35 do 80, zaś drugich – od 90 do 95%.

Izolaty i koncentraty białek serwatkowych charakteryzują się wzorcową proporcją aminokwasów budujących białka naszych mięśni oraz innych struktur naszego ciała. W porównaniu z innymi źródłami białek pokarmowych, aminokwasy pochodzące z białek serwatkowych szybciej osiągają maksymalne stężenie w krwiobiegu, jak również w większym o 30% stopniu są zagospodarowywane przez włókna mięśniowe.

W porównaniu ze spożyciem białek z innego źródła, spożycie białek serwatkowych stymuluje o 37% silniej proces budowania białek mięśniowych. Do zaistnienia tego efektu przyczynia się, oprócz właściwości niepowtarzalnego kompletu aminokwasów, zdolność białek serwatkowych do pobudzania produkcji i/lub aktywności hormonów anabolicznych, takich jak insulina, IGF-1 i testosteron, jak również swoista aktywność biologiczna niektórych peptydów serwatkowych. Białka i peptydy serwatkowe, takie jak laktoferyna, alfa laktoalbumina, beta laktoglobulina, albumina osocza, immunoglobulina G, pentozo pepton 5 czy glikomakropeptyd GMP, zachowują w koncentratach i izolatach swoją niezmienioną strukturę, która warunkuje ich swoistą aktywność biologiczną, wykraczającą poza funkcją źródła aminokwasów, a związaną m.in. z aktywacją procesów budowania białek i wytwarzania włókien mięśniowych, ochroną organizmu przed mikroorganizmami patogennymi i nieprawidłowymi komórkami, wspomaganiem prawidłowych czynności układu odpornościowego i trawiennego a nawet poprawą nastroju. Ważne jest więc, aby odżywka proteinowa, przeznaczona do wspomagania ogólnej kondycji zdrowotnej oraz rozwoju masy i siły mięśni, oparta była o pełny kompleks białek serwatkowych.

Taką gwarancję daje INKOSPOR Whey Protein+

Dlaczego warto wybrać Whey Protein+?

Białko Whey Protein+ w sproszkowanej formie jest łatwe do przygotowania i zabrania ze sobą na trening, na przykład w shakerze.

Proszek szybko rozpuszcza się w mleku lub wodzie, a jego smak czarnej dojrzałej wiśni jest określany przez większość konsumentów jako niezwykle atrakcyjny.

Produkt zawiera pełny kompleks białek i peptydów serwatkowych oraz frakcji białek kazeinowych, tworzący optymalny zestaw wysoko skoncentrowanych aminokwasów proteogennych, które ekstremalnie skutecznie wspomagają rozwój masy i siły mięśni w programach treningów siłowych oraz przeciwdziałają stratom masy mięśniowej w programach redukcji wagi.

Ten shake proteinowy sprawdza się znakomicie jako pierwszy posiłek potreningowy, w okresie tzw. „okienka anabolicznego”, czyli trwającego do 60 min od zakończenia ćwiczeń siłowych, wzmożonego procesu budowania białek mięśniowych.

Sprawdza się równie dobrze jako ostatni posiłek przed snem, czyli tzw. „białko na noc”, albowiem dodatek wolno wchłanialnej kazeiny zapewnia równomierny dowóz aminokwasów do regenerujących się i rozbudowujących mięśni podczas długiej, nocnej przerwy pomiędzy posiłkami.

Może być również znakomitym ekwiwalentem niskokalorycznego posiłku dietetycznego, skutecznie uzupełniającym niezbędne aminokwasy proteogenne, będące deficytowymi składnikami pokarmowymi niskokalorycznych diet odchudzających i redukcyjnych.

Składniki: białko serwatki (64%), izolat białka serwatki (z mleka) (18%), białko mleka (kazeina), substancja zagęszczająca: guma guar, aromaty, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, substancje słodzące: sukraloza, glikozydy stewiolowe ze stewii z naturalnym aromatem, barwnik: beta-karoten. Zawiera substancje słodzące.

Przygotowanie: do przygotowania 1 porcji wymieszać 30 g proszku (= 4 łyżki stołowe) z 300 ml wody.

Zlecane spożycie: 2 porcje dziennie o dowolnej porze. W przypadku osób aktywnych fizycznie najlepiej spożyć 1 z porcji po wysiłku.

Produkt ten nie jest substytutem (zamiennikiem) zróżnicowanej diety. Zaleca się zdrowy styl życia i zrównoważoną dietę. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

4260057660008
5 Przedmioty

Opis

Producent
Inkospor

Komentarze

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

WHEY PROTEIN+ saszetka 500 g waniliowy INKOSPOR

INKOSPOR WHEY PROTEIN+ BIAŁKO 500 g / 16 porcji waniliowy

Napisz swoją opinię